Nieuwe behandelmethode zonder medicatie nabij!.

Vernieuwend Parkinsononderzoek

In januari startte een nieuw onderzoek naar een niet-medische behandelmethode voor Parkinson. Neuropsycholoog Larissa Meijer, Msc. (Universiteit Utrecht) werkt aan een nieuwe behandelmethode voor pijnbestrijding bij Parkinsonpatiënten. Aangezien bijna alle mensen met Parkinson elke dag pijn hebben, is zo’n behandeling dringend gewenst.


Samen met onder anderen prof. dr. Erik Scherder gaat Larissa Meijer onderzoeken of een affectieve aanraking pijn kan verminderen bij Parkinsonpatiënten. Het gaat om nieuw en uniek onderzoek, voor een patiëntvriendelijke behandeling met een heel lichte aanraking. Een partner of andere naaste kan de behandeling uitvoeren en er komt geen medicatie aan te pas. Van deze behandelmethode met zachte aanraking kunnen de patiënten die nu met Parkinson leven al baat hebben. Hun levenskwaliteit kan op korte termijn een stuk hoger worden. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *