Tweede coronagolf Haptotherapie en afstand houden

Na de eerste coronagolf zijn op 11 mei onze praktijken weer open gegaan. De geluiden uit het veld zijn redelijk positief over het weer opstarten en gaan lopen van de praktijk. Op dit moment zijn we helaas in de tweede coronagolf terecht gekomen en zijn de maatregelen weer aangescherpt.

Naast de maatregelen, 1,5 meter afstand houden, bij ziekteverschijnselen niet komen, veel handen wassen en hoesten in de elleboog, gelden er specifiek een aantal aanvullende maatregelen in praktijken:
•    handen desinfecteren bij binnenkomst
•    in de wachtkamer 1,5 meter afstand houden
•    desinfecteren wacht- en praktijkruimte
•    luchten praktijkruimte. Er zijn speciale luchtverversers te koop.
•    Als tijdens de behandeling de afstand minder is dan 1,5 meter, dan is het dringende advies van het RIVM om een mondkapje te gebruiken, zowel therapeut als cliënt.

We volgen de adviezen van de Rijksoverheid. Als alle maatregelen goed nageleefd worden, is er naar ons idee geen enkele reden, dat sessies haptotherapie niet zouden kunnen plaatsvinden, wat belangrijk is voor onze cliënten. Om dit te mogen en kunnen blijven doen is het van groot belang dat de regels worden nageleefd.

-bron VVH-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *